• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKaszka manna z herbatą matcha
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Kaszka manna z herbatą matcha

Kaszka manna z herbatą matcha

Dorota Wdowińska - Rozbicka

Rodzaj posiłku: desery, śniadanie

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie

Zawiera: gluten, pszenica

11 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

0 min. 1 porcja

Składniki:

mleko roślinne - 2 szklanki
kaszka manna orkiszowa - 6 łyżek
rodzynki - 0,5 szklanki
aromat migdałowy - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 1 łyżeczka
herbata matcha - 2 łyżeczki
ksylitol do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Do garnka wlewamy mleko, dodajemy rodzynki, olej, aromat migdałowy i podgrzewamy.

Sprawdzamy smak – teraz jest okazja by dosłodzić jeśli mamy ochotę.

Na gotujące się mleko wsypujemy cienką strużką kaszę manną i matcha, cały czas wszystko dynamicznie mieszając.

Gotujemy jeszcze minutę.

Kaszę wylewamy do miseczek – podajemy na ciepło
11 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KASZA MANNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA MANNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NAPÓJ RYŻOWO - KOKOSOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - NATUMI

    Więcej o produkcie na stronie

    NAPÓJ RYŻOWO - KOKOSOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - NATUMI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 200 g (213 ml) - VITAQUELL

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 200 g (213 ml) - VITAQUELL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RODZYNKI SUŁTANKI BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    RODZYNKI SUŁTANKI BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Więcej o produkcie na stronie

    KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • HERBATA MATCHA W PROSZKU BIO 30 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    HERBATA MATCHA W PROSZKU BIO 30 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Wdowińska - Rozbicka

  • Wegetariańskie drożdżówki orkiszowo - jaglane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Piernikowe kulki mocy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ocet jabłkowy z trawą cytrynową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe muffinki makowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kluski ziemniaczane z tapioką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasteczka z sezamem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie kotlety z pieczonych buraczków z jagłami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit sałatka z pieczonym dorszem i glonami morskimi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Cukinia z kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy susz pokrzywowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielone naleśniki z matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto z karobem - wegańskie, fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledziki z papryką, cebulką i rodzynkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlet z cukinią ostro doprawiony

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tabule z listkami rzodkiewki, migałami, pomarańczą i kurczakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie arganowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pomarańczowa babka bezglutenowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarna komosa na słodko z owocami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pizza biało czerwona

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mleko owsiane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omleciki owsiano daktylowe - 3 składnikowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Leniwe z cynamonem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka faszerowane szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gofry gryczane z komosą ryżową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mizeria orzechowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z buraków z sosem chrzanowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Schabowe w panierze bezglutenowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki z mąki kasztanowej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa buraczkowa z makaronem marchewkowym – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna na mleku sojowym z kurkumą, imbierm i inuliną

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fasolka po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Liście klonu w sosie pieczarkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledzie w sosie słodko kwaśnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bavette w sosie pomidorowo kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Botwinka z groszkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegetariański barszcz biały

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Codzienne niecodzienne ciasto kawowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z kalafiora z kremowym sosem z nerkowców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śniadaniowy bowl z tofu i owocami leśnymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pełnoziarnisty makaron orkiszowy z grzybami leśnymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tulipany na łące

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gofry marchewkowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z topinamburu z furikake

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Racuchy drożdżowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaronowe kapelusze w sosie truskawkowym z odżywką białkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pudding Chia matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy izotonik z zieloną herbatą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Drożdżowy wieniec

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Łosoś Ras El Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wiosenny coleslaw

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka na ziołowym posłaniu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mini naleśniczki ze szpinakiem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe pancakes z cukinii

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sos pomidorowy z passaty

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak z ajwarem – resztki na stół!

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Miso z makaronem z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ziemniaczki z piekarnika Fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl bogaty w witaminę C 

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl jabłkowo - kokosowy z maca

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna orkiszowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Popcorn cynamonowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Młoda kapusta z groszkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Taco z kolorowym farszem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano - orkiszowe babeczki z porzeczkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowy koktajl bogaty w błonnik

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż basmati cukiniowy Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Warzywny pasztet z quinoa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bananowo – kokosowe placki z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krakersy z siemienia lnianego

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Chipsy z pomidora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlet z kurczakiem, makaronem i rzeżuchą BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wieniec drożdżowy z dżemem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Potrawka z kurczaka z makaronem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rozgrzewające kotleciki jaglano dyniowe z maca i ciecierzycą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Spaghetti z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kasza gryczana jak łazanki z kapustą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Arbuz z szynką długo dojrzewającą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z kiszonych buraków i cytrusów z cebulką i ostropestem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa ziemniaczana z kukurydzą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letni super koktajl dla zdrowia i urody

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napar wzmacniający i uodparniający

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Grzaniec bezalkoholowy z suszonych owoców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż czarny z pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Amarantus gotowany z ryżem basmati pełnoziarnistym i dzikim

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tosty francuskie jabłkowo cynamonowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Postna fasola biała z cebulką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowy makaron z białym sosem kalafiorowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lemoniada brzozowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowa sałatka z pekinką, kukurydzą, paluszkami krabowymi i majonezem z kalafiora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano orkiszowa pizza z cukinią, fetą i konfiturą borówkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Graham drożdżowe z rabarbarem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit tarta orkiszowo amarantusowa z cebulą i makiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Perełki tapioki na mleku kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czerwony napój wzmacniający siły witalne

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotleciki po indyjsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarne risotto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z marynowaną dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka z kaszy jaglanej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z groszku z serkiem wiejskim i cebulką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Super koktajl warzywno owocowy ze stewią i białą chia

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napoleonka czekoladowa na wafelkach

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pikantny bigos z kimchi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lasagne z mięsem i cukinią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Karnawałowe kwiatki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety z indyka i komosy ryżowej BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie curry z kalafiora i fasoli z tamaryndowcem, masłem orzechowym i kokosem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Stew z marchewki Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cykorii z awokado i solą sezamową Gomasio

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jabłka w cieście BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Genialna tarta z łososiem i cukinią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapusta włoska duszona z żeberkami wędzonymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia mizeria z tahini

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy z bananami i jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta ze szpinakiem na pełnoziarnistym cieście

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dynia w occie z rozgrzewającymi przyprawami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dary lata - ocet pomidorowo jabłkowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Musli pieczone z jabłkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Hokkaido pieczona z twarożkiem, czarnym sezamem i syropem klonowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z dressingiem paprykowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto drożdżowe do odrywania

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron żytni z indykiem, cukinią i karmelizowaną papryką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Coleslaw z burakiem i kukurydzą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cukinią i tuńczykiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie bowl z brahmi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia cukinia grillowana

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z sorgo i brokułem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Curry z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z ciecierzycą po włosku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z brokułem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak pieczony w całości

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik z kruszoną posypką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Basmati stir fry

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasztet roślinny z białych warzyw i kaszy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekkie curry z jarmużem, młodą kapustą i ogórkiem małosolnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z ksylitolem, kruszonym ziarnem kakaowca i konfiturą z dyni

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pierniczki daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z brokułem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Granola świąteczna

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaczka w Ras el Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tapioka na słodko o kokosowym smaku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia zupa kokosowa ze szparagami i szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z gruszkami w occie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krupnik grzybowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Breakfast bowl

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z kaszy z kapustą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż na mleku z jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Brownie daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bulgur z pieczarkami i arbuzem – zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Klopsiki w sosie koperkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia sałatka z dressingiem kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • PIerniczki imbirowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mrożona kombucha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pascha jaglana kokosowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie z mlekiem owsianym i orzechami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik na herbatnikach

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielone lody z kiwi i matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Żurek gryczany z kiełbasą parzoną i jajkiem - bezglutenowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Creme brulee z matchą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z amarantusem i duszonymi jabłkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapusta z żeberkami i komosą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl bananowy z jarmużem i herbatą matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlecik z łososiem i świeżym oregano BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki z kaszki manny BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jesienne pizzerinki z leczo

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszcz ukraiński z botwinką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Proziaki z dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem z  warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dwa rodzaje pierogów z twarogiem i dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta z batatów z masłem migdałowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Babka drożdżowa z czekoladą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka z samopszy na mleku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowe pankejki drzewka dla dzieci

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekki sernik z konfiturą jagodową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszcz czerwony z ciecierzycą, kiszoną rzodkiewką i suszonym jabłkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z amarantusem, soczewica i migdałami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wieprzowina w grzybowym sosie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety rybne z ryżem czarnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krupnik wegetariański

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapuśniak jaglany z ostropestem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl proteinowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka ze spaghetti marchewkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona kapusta włoska z fasolą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka śledziowa bez nabiału

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona papryka nadziewana mięsem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie flaczki sojowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszczyk czerwony z fasolką pinto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Apetyczne śniadanie
18.02.2020, godz. 09:28
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
18.02.2020, godz. 20:16
annaeko
annaeko powiedział/a:
Ciekawe połączenie
18.02.2020, godz. 13:42
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
18.02.2020, godz. 20:16
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Fajne.
19.02.2020, godz. 19:46
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
20.02.2020, godz. 23:27
gosia56
gosia56 powiedział/a:
ciekawy pomysł
19.02.2020, godz. 21:13
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
20.02.2020, godz. 23:28
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smacznie i zdrowo;)
20.02.2020, godz. 07:41
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
20.02.2020, godz. 23:28
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Ciekawy przepis
20.02.2020, godz. 10:20
Dorota Wdowińska - Rozbicka
Dorota Wdowińska - Rozbicka powiedział/a:
dziekuję
20.02.2020, godz. 23:28

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).