Śledzie z musztardą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: miody, nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 3 szt.
śmietana - 1/2 szklanki
majonez - 1 łyżka
miód - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy i kroimy w półplasterki – można użyć surowej cebuli lub przelać ją wrzątkiem na sicie – staje się wtedy delikatniejsza w smaku.
W słoiku układamy warstwowo cebulę, śledzie, sos musztardowy i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 2-3 dni lub co najmniej na dobę by smaki przegryzły się.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.