Sałatka z kalafiora z kremowym sosem z nerkowców
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy
Składniki:
pomidor malinowy - 2 szt.
jajka na twardo - 2 szt.
rzodkiewki - 1 pęk
awokado - 1 szt.
natka pietruszki listki - 2 łyżki
cytryna - 1/2 szt.
płatki drożdżowe nieaktywne - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
olej z orzechów - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie nerkowce odcedzamy, przekładamy do pojemnika blendera.
Dodajemy sok z cytryny, płatki drożdżowe, sól, olej i miksujemy, dodając ok 4 łyżki wody.
Sos orzechowy doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.