Wegańskie curry z kalafiora i fasoli z tamaryndowcem, masłem orzechowym i kokosem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne
Składniki:
cebula - 1 szt.
wegańska margaryna extra bio Vitaquell - 2 łyżki
fasola puszka - 1 szt.
passata pomidorowa - 1 szklanka
cukinia - 1 szt.
marchew - 1 szt.
masło orzechowe - z trzech rodzajów orzechów - 2 łyżki
pasta kokosowa - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
przyprawa curry indyjskie - 2 łyżeczki
chili do smaku
Dodatkowe informacje:
Danie wegańskie, bezglutenowe, bezjajeczne, bezmleczne, sycące, rozgrzewające i naprawdę pyszne!Jednogarnkowe, letnie curry.
Przygotujcie duży gar tych pysznych warzyw, drugie dnia jeszcze lepsze!
Sposób przygotowania:
Dodajemy kalafior pokrojony w grube kawałki, cukinię pokrojone w grubą kostkę, marchew w plasterki, fasolę, passatę, pastę tamaryndowca rozprowadzoną w szklance wody i przyprawy. Dodajemy szklankę wody.
Gotujemy ok 30 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.