Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
woda - 2 szklanki
daktyle - 4 szt.
plasterki suszonych bananów - szt.
syrop klonowy - 3 łyżki
siemię lniane - 1 łyżeczka
kaszka z komosy ryżowej - 8 łyżek
śliwki świeże lub mrozone - 200 g
suszona żurawina - 1 łyżka
różdzka smaku śliwka ( sproszkowana liofilizowana śliwka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Następnie do mleka dodajemy syrop klonowy, kruszone ziarno kakaowca, posiekane daktyle i suszone banany, siemię lniane.
Potem, kiedy mleko zaczyna się gotować, cienką stróżka wsypujemy kaszę, cały czas mieszając.ły
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.