Taco z kolorowym farszem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): meksykańska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
szynka - 200 g
cukinia - 1 szt.
marchew - 1 szt.
posiekana natka kolendry - 3 łyżki
oliwa - 3 łyżki
sól do smaku
chilli do smaku
kumin do smaku
czosnek zabek - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Dodajemy marchew starta na tarce, cukinię pokrojoną w kostkę, kolendrę, przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i dusimy az warzywa zmiękną a sos zgęstnieje.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.