Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże, cytrusy
Składniki:
sałata lodowa - 1/2 szt.
kiełki rzodkiewki - 4 łyżki
mango - 1 szt.
ziarno słonecznika - 1 szklanka
płatki drożdżowe nieaktywne - 1 łyżka
sól himalajska do smaku
czosnek granulowany - 1 szczypta
olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie słonecznik odcedzamy, przekładamy do pojemnika blendera.
Dodajemy sok z cytryny, czosnek, płatki drożdżowe i sól, olej i miksujemy zachowując lekko ziarnistą strukturę serka (jeśli struktura jest zbyt gęsta dodajemy 2-4 łyżki wody).
Sos serowy doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.