
Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym

Rodzaj posiłku: lunchbox, sałatki, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, cytrusy
Składniki:
sałata lodowa - 0,5 szt.
kiełki rzodkiewki - 4 łyżki
mango - 1 szt.
ziarno słonecznika bio - 1 szklanka
płatki drożdżowe nieaktywne - 1 łyżka
sól himalajska do smaku
czosnek granulowany - 1 szczypta
olej słonecznikowy tłoczony na zimno bio - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie słonecznik odcedzamy, przekładamy do pojemnika blendera.
Dodajemy sok z cytryny, czosnek, płatki drożdżowe i sól, olej i miksujemy zachowując lekko ziarnistą strukturę serka -dodajemy 2-4 łyżki wody.
Sos serowy doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.