Makaron z fasolką i pokrzywą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, śródziemnomorska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
fasolka szparagowa świeża lub mrożona - 450 g
śmietana 12% - 400 g
czosnek ząbki - 2 szt.
sól himalajska do smaku
oliwa - 10 łyżek
listki młodej pokrzywy - 1 garść
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Następnie fasolkę pociętą w kawałki wrzucamy na oliwę i podsmażamy 2 minuty aż straci surowość.
Następnie wyłączamy grzanie, dodajemy śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy też przyprawy.
Potem dodajemy także posiekaną pokrzywę.
Finalnie makaron wrzucamy do sosu, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.