Sałatka z mango i serem brie
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa, polska, śródziemnomorska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
sałata rzymska - 1 szt.
ser brie - 1 szt.
kielki rzodkiewki - 1 garść
natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
oliwa - 4 łyżki
posiekany imbir - 1 łyżeczka
sambal olejek lub sos chili słodki - 0,5 łyżeczki
posiekana kolendra świeża - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Potem tuż przed podaniem sosem polewamy sałatkę, mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.