Śledziki z papryką, cebulką i rodzynkami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
papryka konserwowa - 1 słoik
cebula - 4 szt.
passata pomidorowa - 0,5 szklanki
rodzynki - 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z połowy cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Do zeszklonej cebuli dodajemy rodzynki i passatę pomidorową, gotujemy minutę.
Wyłączamy grzanie, doprawiamy sola, pieprzem i sokiem cytrynowym.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Paprykę i śledzie kroimy w mniejsze kawałki.
Wszystko razem mieszamy.
Śledziki odstawiamy do lodówki na dobę by smaki przegryzły się.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.