Gofry gryczane z komosą ryżową
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja
Składniki:
bio kaszka z komosy ryżowej i prosa - 1 szklanka
mleko sojowe - 5 szklanek
sól himalajska - 1 szczypta
syrop klonowy - 3 łyżki
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
siemię lniane - 3 łyżki
olej kokosowy - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Najpierw do miski wsypujemy make gryczaną, kaszkę z komosy ryżowej i prosa, sól, cynamon i mieszamy.
Następnie siemię lniane mielimy w młynku do kawy, przesypujemy do miseczki. Zalewamy 10 łyżkami wrzątku, odstawiamy na minutę.
Potem do mąki dodajemy mleko, ekstrakt waniliowy, olej, syrop klonowy i zaparzone siemię lniane.
Następnie mieszamy do uzyskania gładkie konsystencji. Ciasto musi być dość gęste – gęściejsze niż naleśnikowe ale nadal lekko płynne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.