Tabbouleh z listkami rzodkiewki, migałami, pomarańczą i kurczakiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie, cytrusy, drób
Składniki:
listki rzodkiewki - 2 pęki
migdały - 1 garść
kotlety z piersi kurczaka smażone lub pieczone - 2 szt.
pomarańcza deserowa - 1 szt.
przyprawa do sałatek - 1 łyżeczka
olej do sałatek bio - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Pomarańcze obieramy, kroimy w kostkę.
Kotlety z kurczaka kroimy w kostkę na jeden kęs.
Wszystkie składniki mieszamy z olejem, doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.