Krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, zupa
Kuchnia (region): hiszpańska, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 2 szt.
ghee - 3 łyżki
olej do smażenia - 3 łyżki
korzeń pietruszki - 1 szt.
brukselka - 50 g
groszek zielony mrozony - 1/2 szklanki
czosnek zabek - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
natka pietruszki posiekana - 3 łyżki
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
kurkuma - 2 szczypty
filet łososia pieczony - 150 g
por - 1 szt.
śmietanka kokosowa do smaku
Sposób przygotowania:
Kiedy cebula będzie szklista dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, przyprawy, zalewamy wodą (tak by warzywa były przykryte) i gotujemy do miękkości.
Dodajemy natkę i koperek, miksujemy, doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy ze śmietanką kokosową, karmelizowanym porem i łososiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.