Lekki sernik z konfiturą jagodową
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 5 szt.
cukier - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 4 łyżki
konfitura jagodowa - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze, dodajemy ser i pozostałe składniki.
Wymieszaną masę wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu robimy kleksy z konfitury.
Pieczemy ok 60 min w 180st grzanie góra-dół. Schłodzimy w uchylonym piekarniku a potem wkładamy do lodówki na noc.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.