Pomarańczowa babka bezglutenowa
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe, cytrusy
Składniki:
cukier - 1 szklanka
mąka ryżowa - 0,5 szklanki
mąka kukurydziana - 0,5 szklanki
mąka z ciecierzycy - 0,5 szklanki
1 budyń bezglutenowy waniliowy - 40 g
kurkuma - 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
olej - 5 łyżek
sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Dodajemy cukier i ubijamy nadal. Dodajemy żółtka i jeszcze ubijamy.
Wyłączamy mikser.
Ścieramy skórkę pomarańczowa i wyciskamy sok.
Do ubitych na puszysto jaj dodajemy mąki oraz wszystkie pozostałe składniki – bardzo delikatnie wszystko mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.