Placki z mąki kasztanowej
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa - 1 szklanka
cukier trzcinowy - 3 łyżki
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
przyprawa do pierników - 1 łyżeczka
banan - 1 szt.
maślanka - 1,5 szklanki
masło roztopione - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
olej kokosowy do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Następnie do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę do pierników, wanilię, mieszamy.
Potem dodajemy roztopione masło, jajko, rozgniecionego banana, maślankę.
Zaraz potem mieszamy wszystko na gładkie ciasto.
Następnie rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju kokosowego.
Potem łyżką nabieramy porcje ciasta i wylewamy na patelnię.
Smażymy na złoto z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.