Krupnik wegetariański
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jęczmień
Składniki:
kasza jęczmienna wiejska - 3 łyżki
cebula - 1 szt.
oliwa - 1 łyżka
masło roślinne Vitaquell - 1 łyżka
włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka, por) - 1 pęk
ziele angielskie - 10 szt.
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
natka pietruszki do smaku
Sposób przygotowania:
Do cebuli wlewam wodę (ok 1,5l), dodaję przepłukaną kaszę, przyprawy, obraną włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Zupę doprowadzam do wrzenia, zmniejszam grzanie i gotuje ok pół godziny.
Zupę doprawiam do smaku, podaję z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.