Dynia w occie z rozgrzewającymi przyprawami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: przetwory, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
ocet winny - 1 szklanka
woda - 4 szklanki
cukier - 2 szklanki
gożdziki - 5 szt.
anyż gwiazdka - 1 szt.
pieprz czarny ziarnisty - 5 szt.
kardamon ziarna - 2 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Do garnka dodajemy przyprawy, cukier i wodę, gotujemy aż cukier się rozpuści, wyłączamy i zostawiamy do naciągnięcia na 15 min.
Po tym czasie z zalewy wyjmujemy przyprawy (można zostawić gożdziki), dodajemy ocet i zagotowujemy zalewamy słoiki, zakręcamy.
Pasteryzujemy 30 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.