Sałatka śledziowa bez nabiału
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, ryba i owoce morza
Składniki:
seler naciowy - 1/2 szt.
jabłka - 2 szt.
cebula czerwona - 2 szt.
jogurt sojowy naturalny - 400 g
syrop klonowy - 2 łyżeczki
ocet kokosowy - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy w mniejsze kawałki.
Jogurt mieszamy z syropem klonowym i octem kokosowym.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Selera kroimy w plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy na na dobę by smaki przegryzły się.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.