Botwinka z groszkiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, drożdże
Składniki:
szczypiorek - 1 pęk
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej do gotowania i smażenia bio - 5 łyżek
bulion bio - 2 kostki
sól himalajska do smaku
piepz czarny do smaku
groszek konserwowy - 1 słoik
majeranek - 1 łyżka
jajka na twardo - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Kostki buliony rozpuszczamy w 1 l wody ciepłej.
Do cebuli dodajemy bulion i groszek z zalewą, zagotowujemy.
Dodajemy młode buraczki posiekane, zagotowujemy.
Teraz dodajemy botwinkę - posiekane liście buraków, posiekany szczypior i koper, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy, gotujemy 3 minuty.
Dodajemy jajka posiekane w kosteczkę, doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.