Sałatka z wędzonym serem i ananasem w ananasie
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: sałatki, śniadanie, z grilla
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1 szklanka
ananas - 1 szt.
kukurydza - 1 szklanka
ser żółty wędzony - 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez lub jogurt - 3 łyżki
słodki sos chili - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Ananasa kroję wzdłuż na pół i łyżeczką do kulek wyjmuję miąższ do salaterki zostawiając łupinkę, która posłuży mi później za salaterkę. Majonez mieszam z kilkoma kroplami sosu chili, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Ser kroję w kostkę, mieszam z ryżem, ananasem, kukurydzą i sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.