Wątróbka z cebulą i podagrycznikiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 2 szt.
podagrycznik posiekany - 1 garść
olej - 2 łyżki
masło - 2 łyżki
mąka z płaskurki - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
przyprawa do sałatek - 1 łyżeczka
białe wino - 50 ml
brahmi - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Potem obtaczamy w mące i układamy na patelni z dobrze rozgrzanym olejem.
Potem na tej samej patelni, na oleju i maśle podsmażamy posiekaną w półplasterki cebulę.
Następnie do przesmażonej cebuli dodajemy z powrotem wątróbkę.
Posypujemy danie obficie podagrycznikiem posiekanym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.