Rosół z pokrzywą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, napoje, zupa
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
włoszczyzna duża - 1 szt.
cebula - 2 szt.
mlode liście pokrzywy - 1 garść
liście laurowe - 2 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
olej - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Następnie w garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, mięso przekładamy do garnka i obsmażamy.
Potem dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i podsmażamy z mięsem.
Zaraz potem zalewamy zimną wodą (ok 2,5 l) zagotowujemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.