Brownie daktylowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 3 szt.
sproszkowane daktyle - 1 szklanka
kakao - 3 łyżki
soda - 1 łyżeczka
olej - 0,5 szklanki
mleko - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy żółtka i miksujemy jeszcze chwilkę. Potem dodajemy mąkę graham, proszek do pieczenia, sodę, kakao, olej i mleko. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.