Zupa porowo-brokułowa z chipsami z pieczarek
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
brokuł - 1 szt.
masło ghee - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
bulion warzywny lub mięsny - 1 litr
papryczka bird's eye - 1 szt.
sól i pieprz - do smaku
pieczarki - 250 g
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1 łyżeczka
dodatkowo:
gałka muszkatołowa - szczypta
śmietanka - do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, czyścimy i obieramy, a następnie kroimy na plasterki. Podsmażamy na maśle ghee, doprawiając octem balsamicznym i sosem sojowym. Podsmażamy do odparowania wody i zarumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.