Pierniczkowa kawa z kakao
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
przyprawa piernikowa - 1/3 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Napój jak to napój z kawą należy pić z rana. Zamiast przyprawy piernikowej możemy dodać wanilię lub cynamon (ale w mniejszej ilości - tak na czubek łyżeczki).Sposób przygotowania:
Jeszcze na etapie miksowania możemy dodać coś co nam lekko osłodzi napój. Dla zwolenników diety KETO może to być erytrytol, ksylitol lub stewia. Ja jeśli już słodzę to jest to miód, cukier kokosowy lub proszek daktylowy, ale nie jest to już wtedy napój KETO.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.