Zupa czosnkowa
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki obrane - 1 kg
rosół lub wywar warzywny - 1 litr
cebula - 3 średniej wielkości ok. - 100 g
por - biała część - 100 g
masło - 1 łyżka
liść laurowy - 2 szt.
papryczka Bird's eye - 1 szt.
tymianek - gałązka (opcjonalnie) - 1 szt.
Dodatki:
Chipsy z pieczarek:
pieczarki - 250 g
czosnek - ząbki - 3 szt.
ocet balsamiczny - 2-3 łyżki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
śmietanka lub serek mascarpone (opcjonalnie) - 6 łyżek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.