Galaretka z kurczaka i warzyw
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, cytrusy, drób
Składniki:
marchew - 3 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - mały kawałek
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
por biała część kawałek
liść laurowy - 2 -3 szt.
ziele angielskie - 3-4 szt.
sól - 1 łyżeczka
woda - 2 litra
żelatyna w listkach (18 listków) to - 1 i 1/2 opakowania
groszek zielony z zalewy - 6 łyżek
kukurydza konserwowa - 6 łyżeczek
natka pietruszki kilka listków
dodatek:
ocet 10% lub ocet ryżowy lub sok z cytryny na porcję kilka kropel
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.