Owocowo-kasztanowa jaglanka bowl
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
kasza jaglana - 1/3 szklanki
sól - szczypta
kurkuma - szczypta
mleko kokosowe - 1/2 szklanki
woda - 2/3 - 1 szklanki
chia - 1 łyżeczka
Dodatki
orzechy macadamia - garść
borówki garść
mango - trochę
chia - 1 łyżeczka
kiwi i winogrona trochę
maliny liofliozowane trochę
Dodatkowe informacje:
Kilka sposobów jak ugotować kaszę jaglaną znajdziecie na stroniehttps://gotujwstylueko.pl/artykuly/wiemy-co-jemy/kasza-jaglana-stare-nowe-dobro-narodowe
Sposób przygotowania:
Zalewamy wodą (1 część kaszy na 2 części wody) i gotujemy z odrobiną soli i kurkumy. Aby z powodzeniem ugotować kaszę jaglaną, kaszę doprowadzamy do wrzenia ustawiamy na najmniejszym ogniu, przykrywamy i gotujemy do wchłonięcia płynu.
Na koniec zalewamy mleczkiem kokosowym, wsypujemy jedną łyżeczkę chia i mieszamy.
Przekładamy zawartość garnuszka do miseczki i ozdabiamy dodatkami: chrupkimi płatkami kasztanowymi, orzechami i malinami oraz soczystymi borówkami, kiwi, mango i winogronami lub co tam właśnie soczystego, słodkiego, kwaśnego i chrupkiego mamy pod ręką. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.