Kawa wg 5 przemian
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
kawa - czubate - 2 łyżeczki
syrop klonowy - 1 łyżeczka
sok z cytryny - kilka kropel
Dodatkowe informacje:
Kawa gotowana według pięciu przemian jest delikatniejsza niż parzona tradycyjnie i nie zakwasza organizmu. Pobudza delikatniej, ale dłużej. Ma działanie rozgrzewające i pobudzające trawienie. Pobudza czi serca i delikatnie wysusza soki. Jednak przy częstym piciu może osłabiać jang nerek i ułatwiać powstawanie zastoju czi wątroby. Dlatego kawę powinno się pić w małych ilościach, nie więcej niż filiżankę dziennie.Sposób przygotowania:
Wyłączamy palnik.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.