Mikroliście z papają i szparagami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
mikroliście słonecznika - 1 garść
mikroliście jarmużu - 1 garść
sałata lodowa, liście - 3 szt.
pomidorki koktajlowe - 5 szt.
papaja - 1/2 szt.
szparagi - 1 pęk
oliwa lub olej do gotowania i smażenia - 2 łyżki
Sos (opcjonalnie):
oliwa - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
ocet balsamiczny kilka kropel
miód - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10 min.
Dodatkowo możemy polać sosem (wszystkie składniki sosu umieszczamy w słoiczku, zakręcamy, potrząsamy - gotowe) i posypać jadalnymi kwiatkami - bratkami.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.