Jagodzianki pełne jagód i kruszonki
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery, pieczywo
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 100 g
mąka pszenna typ 480 - 20 g
Ciasto:
mąka pszenna typ 480 - 600 g
cukier trzcinowy brązowy - 90 g
drożdże suche - 10 g
jaja - 2 szt.
ciepłe mleko - 210 g
masło - 120 g
cukier waniliowy - 1 łyżka
Kruszonka:
mąka pszenna typ 480 - 130 g
cukier trzcinowy ok. - 60 g
masło - 60 g
Nadzienie:
jagody 2 litry ok. - 1,3 kg
cukier - 6 łyżek
skrobia ziemniaczana - 3 łyżki
Do posmarowania: 1 jajko
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.