Jabłka pod orzechową kruszonką
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa - 80 g
płatki owsiane bezglutenowe - 70 g
masło - 50 g
cukier lub inny słodzik (kokosowy, miód) - 1,5 łyżki
sól - szczypta
orzechy macadamia - 1 garść
jabłka - 4 sztuki - po pokrojeniu ok. - 1/2 kg
cynamon sproszkowany - 1 łyżka
syrop z agawy lub klonowy lub miód - 2 łyżki
sok z cytryny z - 1/2 szt.
Do posypania:
orzechy macadamia - garść
Sposób przygotowania:
Składniki kruszonki oprócz płatków i macadamia wrzucamy do miksera i chwilę miksujemy (nie musi być bardzo gładka), dorzucamy płatki owsiane i garść orzechów i bardzo krótko miksujemy. Jedynie, aby się połączyły lekko składniki. Wkładamy wszystko do woreczka i do zamrażalnika.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.