Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyQuinoa z marchewką, cukinią i jarmużem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Quinoa z marchewką, cukinią i jarmużem

Quinoa z marchewką, cukinią i jarmużem

Barbara Strużyna

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): polska

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,

19 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min 5 porcji

Składniki:

komosa ryżowa biała (Quinoa) - 1 i 1/2 szklanki
marchewka - 2 szt.
cukinia - 3 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
cebula - 1 szt.
imbir kłącze plaster - 1/2 cm
jarmuż - 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
kurkuma (opcjonalnie) do smaku
majeranek (opcjonalnie) do smaku
olej trochę

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Warzywa myjemy, szczególnie dokładnie myjemy jarmuż, jeżeli w opakowaniu są jakieś twarde części to możemy je odrzucić, zostawiamy sobie tylko liście). Jarmuż można również zamrozić (podobnie jak brukselka zyskuje na smaku). Marchewkę kroimy w cienkie plasterki , podobnie cukinię. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę, dusimy troszeczkę, gdy cebulka zmięknie dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Następnie wrzucamy marchewkę, za chwilę cukinię. Solimy,dodajemy imbir i chwilkę dusimy. Podlewamy wodą i dusimy.
KROK 2:  Gdy marchewka będzie lekko miękka ale jeszcze chrupka dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy pod przykryciem, w razie potrzeby możemy jeszcze dodać wody. Dusimy ok 10 do 15 min, aż jarmuż zmięknie ale się nie rozpadnie. Możemy przyprawić do smaku, gdyby danie było zbyt mdłe: pieprzem i solą, kurkumą i ewentualnie majerankiem.
KROK 3:  Komosę ryżową dokładnie płuczemy, nawet kilka razy, możemy nawet wrzątkiem. Wypłukaną quinoę zalewamy 2,5 - 3 szklankami wody i gotujemy na maleńkim ogniu pod przykryciem ok 20 min. Pod koniec gotowania lekko solimy.

KROK 4:  Wykładamy na talerz quinoę i zalewamy przygotowanym sosem. Zdobimy zieleniną i np. świeżymi paskami papryki.
19 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,40 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,40 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JARMUŻ ŚWIEŻY NIEMYTY BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    JARMUŻ ŚWIEŻY NIEMYTY BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW MŁODA ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW MŁODA ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PAPRYKA CZERWONA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PAPRYKA CZERWONA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Barbara Strużyna

  • Potrawka z bambusa i cukinii

     Barbara Strużyna
  • Zielony sok

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z czarną fasolą, jajkami i brokułą

     Barbara Strużyna
  • Zakwas buraczany

     Barbara Strużyna
  • Pomidorowa na dyni

     Barbara Strużyna
  • Sernik pistacjowy na zimno

     Barbara Strużyna
  • Poranna kawa

     Barbara Strużyna
  • Sernik na cukrze kokosowym

     Barbara Strużyna
  • Rosół do słoika - gotowy wywar do użycia

     Barbara Strużyna
  • Kasztanowy warzywny sos

     Barbara Strużyna
  • Szybki barszcz

     Barbara Strużyna
  • Feta z suszonymi pomidorami w oliwie

     Barbara Strużyna
  • Tatar

     Barbara Strużyna
  • Arbuz zmiksowany

     Barbara Strużyna
  • Brokułowy krem zero waste

     Barbara Strużyna
  • Energetyczna kawa rozgrzewająca

     Barbara Strużyna
  • Makaroniki

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki keto bezglutenowe

     Barbara Strużyna
  • Boczniaki a'la śledzie

     Barbara Strużyna
  • Botwinka - dzisiaj zupa, jutro chłodnik

     Barbara Strużyna
  • Bezglutenowe ciasto bananowe

     Barbara Strużyna
  • Koktajl z kaszą jaglaną

     Barbara Strużyna
  • Śniadanie białkowo-tłuszczowe

     Barbara Strużyna
  • Krem buraczano - dyniowy

     Barbara Strużyna
  • Pierogi z borówkami bezglutenowe

     Barbara Strużyna
  • Sałatka warzywna

     Barbara Strużyna
  • Galaretka z kurczaka i warzyw

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z groszkiem i tuńczykiem

     Barbara Strużyna
  • Bułki keto

     Barbara Strużyna
  • Aksamitne wegańskie lody espresso

     Barbara Strużyna
  • Kolagen z sokiem cytrusowym

     Barbara Strużyna
  • Krem tiramisu z owocami

     Barbara Strużyna
  • Sushi KETO

     Barbara Strużyna
  • Pierniczkowa kawa z kakao

     Barbara Strużyna
  • Szybki barszcz ukraiński - zupa

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki japońskie

     Barbara Strużyna
  • Placki z banana i różnych mąk

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem z prawdziwków

     Barbara Strużyna
  • Zupa buraczkowa

     Barbara Strużyna
  • Serniczki keto z borówkami

     Barbara Strużyna
  • Mikroliście z papają i szparagami

     Barbara Strużyna
  • Bakaliowiec

     Barbara Strużyna
  • Napój na upały

     Barbara Strużyna
  • Tortilla wraps z kurczakiem i warzywami na ostro

     Barbara Strużyna
  • Arbuzowa pizza z fetą i oliwkami

     Barbara Strużyna
  • Shot z jarmużem i młodym jęczmieniem

     Barbara Strużyna
  • Zupa ogórkowa z jarmużem i dzikim ryżem

     Barbara Strużyna
  • Dyniowe latte dalgona z płatkami daktylowymi

     Barbara Strużyna
  • Koktajl arbuz, mango, seler naciowy, chia

     Barbara Strużyna
  • Ryba i grzyby w ratatouille

     Barbara Strużyna
  • Danie z Mikołaja - ryż z brody, gulasz z kubraka, purée z worka

     Barbara Strużyna
  • Keto kawa

     Barbara Strużyna
  • Deser truskawkowy

     Barbara Strużyna
  • Pstrąg w 10 minut - ryba

     Barbara Strużyna
  • Grzyby marynowane

     Barbara Strużyna
  • Deser z tapioki z owocami

     Barbara Strużyna
  • Kompot wigilijny

     Barbara Strużyna
  • Szybki rosół

     Barbara Strużyna
  • Karkówka wolno pieczona

     Barbara Strużyna
  • Sałatka grecka z arbuzem

     Barbara Strużyna
  • Zupa dyniowa z boczkiem

     Barbara Strużyna
  • Quinoa z warzywami

     Barbara Strużyna
  • Czekolada superfood

     Barbara Strużyna
  • Kasza jaglana - len - jabłko - bakalie

     Barbara Strużyna
  • Sałata z boczkiem i mango

     Barbara Strużyna
  • Ciastka błonnikowo-białkowe

     Barbara Strużyna
  • Pesto superfood

     Barbara Strużyna
  • Gulasz warzywny

     Barbara Strużyna
  • Żółta soczewica na gęsto

     Barbara Strużyna
  • Macadamia w kuwerturze

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z wegańskim boczkiem - tempehem

     Barbara Strużyna
  • Przegrzebki na chrzanowym sosie i puree z groszku

     Barbara Strużyna
  • Brownie

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z pomarańczą czerwoną i serem gorgonzola

     Barbara Strużyna
  • Ciepłe mleczko kokosowe

     Barbara Strużyna
  • Kompot wigilijny z suszu

     Barbara Strużyna
  • Papryki z ryżem, mięsem i grzybami shiitake

     Barbara Strużyna
  • Chlebek keto bezglutenowy

     Barbara Strużyna
  • Makaron z pokrzywą i sosem drobiowym

     Barbara Strużyna
  • Shot pomidorowy z imbirem

     Barbara Strużyna
  • Koktajl zdrowia

     Barbara Strużyna
  • Bezglutenowe racuszki z mąki jaglanej i migdałowej

     Barbara Strużyna
  • Beefburger

     Barbara Strużyna
  • Parówka z zieleniną

     Barbara Strużyna
  • Winegret

     Barbara Strużyna
  • Mozzarella serca na rukoli

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z musztardowym dressingiem i słonecznikiem chilli

     Barbara Strużyna
  • Wegańskie danie bogate w białko

     Barbara Strużyna
  • Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

     Barbara Strużyna
  • Krem z batatów i topinambura

     Barbara Strużyna
  • Sos warzywny z makaronem spaghetti

     Barbara Strużyna
  • Sok z pokrzywy z jabłkiem

     Barbara Strużyna
  • Krem z buraka

     Barbara Strużyna
  • Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej

     Barbara Strużyna
  • Buraczkowa z sokiem z kiszonych warzyw

     Barbara Strużyna
  • Dubajska czekolada bezglutenowa

     Barbara Strużyna
  • Wegańskie kulki mocy bez cukru

     Barbara Strużyna
  • Lody pistacjowo - kokosowe

     Barbara Strużyna
  • Owocowo-kasztanowa jaglanka bowl

     Barbara Strużyna
  • Budyń keto waniliowy

     Barbara Strużyna
  • Pikantny sos warzywny do ryżu

     Barbara Strużyna
  • Bakłażan w sosie z żółtych pomidorów

     Barbara Strużyna
  • Kurczak z avocado na rukoli

     Barbara Strużyna
  • Sok wyciskany z winogron

     Barbara Strużyna
  • Sałatka tradycyjna świąteczna

     Barbara Strużyna
  • Kruche ciasto na ciecierzycy i kaki

     Barbara Strużyna
  • Aromatyczna galaretka z czarnej porzeczki

     Barbara Strużyna
  • Pizza na miękkim cieście z sosem z pomidorami suszonymi na słońcu

     Barbara Strużyna
  • Pinakolada z kurkumą

     Barbara Strużyna
  • Jabłecznik z mąką gryczaną

     Barbara Strużyna
  • Ciepły keto szejk

     Barbara Strużyna
  • Jabłecznik bez cukru

     Barbara Strużyna
  • Wątróbka z jabłkiem i cebulką

     Barbara Strużyna
  • Mozzarella w pomidorach i bazylii

     Barbara Strużyna
  • Zupa kalafiorowa z grzybami shiitake

     Barbara Strużyna
  • Sos z maślaków z kurkumą i pieprzem

     Barbara Strużyna
  • Placuszki kokosowe keto z serkiem

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem pietruszkowo - selerowa

     Barbara Strużyna
  • Krewetki z makaronem i parmezanem

     Barbara Strużyna
  • Krem z kalafiora z mango makaronem

     Barbara Strużyna
  • Szyszki krówkowe

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z czarnym czosnkiem i oxymelem

     Barbara Strużyna
  • Czerwony koktajl - marchewka, mango, woda kokosowa, goji - ambrozja

     Barbara Strużyna
  • Zupa buraczkowa

     Barbara Strużyna
  • Zielony koktajl - eliksir dla zdrowia - pyszny

     Barbara Strużyna
  • Kompot z kwaśnych owoców

     Barbara Strużyna
  • Sałatka KETO

     Barbara Strużyna
  • Pikantna jaglanka

     Barbara Strużyna
  • Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

     Barbara Strużyna
  • Frittata z parmezanem

     Barbara Strużyna
  • Suszone grzyby

     Barbara Strużyna
  • Wątróbka w pomidorowym sosie

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem z topinamburem

     Barbara Strużyna
  • Surówka z kapustą kiszoną

     Barbara Strużyna
  • Zupa warzywna ze szkieletora

     Barbara Strużyna
  • Shiitake w sosie

     Barbara Strużyna
  • Gulasz wegetariański fenkuł, cukinia, soczewica

     Barbara Strużyna
  • Barszczyk

     Barbara Strużyna
  • Koktajl z jarmużem, napojem roślinnym i olejem z pestek dyni

     Barbara Strużyna
  • Deser z chia

     Barbara Strużyna
  • Bakłażan w sosie pomidorowym z kasztanami

     Barbara Strużyna
  • Pasztet z soczewicy i jagły

     Barbara Strużyna
  • Warzywa z konjackiem w sosie sojowym

     Barbara Strużyna
  • Ciasto kakaowo-śliwkowe

     Barbara Strużyna
  • Pyszny deser z jaglanki i jackfruita na roślinnym mleku

     Barbara Strużyna
  • Tarta rustykalna z śliwkami i figami

     Barbara Strużyna
  • Rydze w śmietanie

     Barbara Strużyna
  • Ciasto migdałowo makowe

     Barbara Strużyna
  • Kurczak z warzywami

     Barbara Strużyna
  • Zielona soczewica, cukinia i pieczona papryka

     Barbara Strużyna
  • Shiitake w szaszłyku

     Barbara Strużyna
  • Beza z mascarpone i sosem malinowym

     Barbara Strużyna
  • Keto pierniczki

     Barbara Strużyna
  • Krem buraczano-jaglany

     Barbara Strużyna
  • Lody trzy smaki

     Barbara Strużyna
  • Koktajl natka pietruszki i ananas

     Barbara Strużyna
  • Nadziewane awokado

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z kurczakiem w przyprawach

     Barbara Strużyna
  • Sałata rzymska, pomidory, sezam i Omega Green

     Barbara Strużyna
  • Kisiel Raw dla zdrowia

     Barbara Strużyna
  • Deser w barwach Ukrainy

     Barbara Strużyna
  • Flaczki z boczniaków

     Barbara Strużyna
  • Chleb bezglutenowy z makiem

     Barbara Strużyna
  • Arbuzowe love

     Barbara Strużyna
  • Koktajl z kaszy jaglanej i truskawek

     Barbara Strużyna
  • Deser kisiel i budyń

     Barbara Strużyna
  • Chleb z ziarnami i mąką kasztanową

     Barbara Strużyna
  • Izotonik - naturalny, zdrowy i świeży kokos

     Barbara Strużyna
  • Zielony koktajl z sałatą

     Barbara Strużyna
  • Pierogi ruskie

     Barbara Strużyna
  • Canihua z dynią, pieczarką i curry

     Barbara Strużyna
  • Rosół kolagenowy

     Barbara Strużyna
  • Spaghetti mocno pomidorowe

     Barbara Strużyna
  • Dressing ze świeżych ziół

     Barbara Strużyna
  • Śledzie pod pierzynką

     Barbara Strużyna
  • Uszka z grzybami

     Barbara Strużyna
  • Kawa wg 5 przemian

     Barbara Strużyna
  • Pomarańczowy koktajl

     Barbara Strużyna
  • Jajecznica na boczku - śniadanie białkowo-tłuszczowe

     Barbara Strużyna
  • Kasztonella

     Barbara Strużyna
  • Domowe mleko migdałowe - przepis na napój

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki po austriacku

     Barbara Strużyna
  • Mleczna ryżanka z prażonym jabłuszkiem

     Barbara Strużyna
  • Kotlet z bakłażana jak schabowy z kością

     Barbara Strużyna
  • Placuszki podwójnie bananowe

     Barbara Strużyna
  • Domowy jogurt naturalny

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem z pieczonej papryki i gruszki

     Barbara Strużyna
  • Zupa dyniowa bardzo prosta

     Barbara Strużyna
  • Pierożki chińskie

     Barbara Strużyna
  • Żurek wegański i bezglutenowy

     Barbara Strużyna
  • Grzybowa na Wigilię

     Barbara Strużyna
  • Bazyliowe spaghetti raw

     Barbara Strużyna
  • Owoce na zimę - jagody

     Barbara Strużyna
  • Owsianka błonnikowa

     Barbara Strużyna
  • Danie z grilla lub z piekarnika

     Barbara Strużyna
  • Koktajl truskawkowy

     Barbara Strużyna
  • Krewetki na dzikim ryżu

     Barbara Strużyna
  • Pierniczki na choinkę

     Barbara Strużyna
  • Zupa grzybowa z młodych i suszonych grzybów

     Barbara Strużyna
  • Kulki jak bubble tea w mlecznym napoju

     Barbara Strużyna
  • Pasztet mięsny

     Barbara Strużyna
  • Owsianka i jagła w jednym na słodko

     Barbara Strużyna
  • Syrop na kaszel

     Barbara Strużyna
  • Jaja naturalnie zdobione

     Barbara Strużyna
  • Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami

     Barbara Strużyna
  • Chlebek zdrówko - bezglutenowy i keto

     Barbara Strużyna
  • Pieczone udka

     Barbara Strużyna
  • Owocowa pianka bez cukru z jarmużem

     Barbara Strużyna
  • Dynia z sosem pomidorowym i wołowiną.

     Barbara Strużyna
  • Rosół z kluseczkami keto

     Barbara Strużyna
  • Ciasto z porzeczkami

     Barbara Strużyna
  • Koktajl truskawka z melonem

     Barbara Strużyna
  • Ryż z kurczakiem i szpinakiem

     Barbara Strużyna
  • Budyń bananowy z borówkową galaretką

     Barbara Strużyna
  • Sos z octem balsamicznym i miodem akacjowym

     Barbara Strużyna
  • Dżem z suszonych owoców do kaszy jaglanej

     Barbara Strużyna
  • Zupa z żółtą soczewicą

     Barbara Strużyna
  • Shot z winogron i olejem z ostropestu

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki z twarogiem i syropem klonowym

     Barbara Strużyna
  • Makowiec z czekoladową polewą bez cukru

     Barbara Strużyna
  • Nernik na batonikowym spodzie

     Barbara Strużyna
  • Krem lub sos z marchewki i passaty przepis zero waste

     Barbara Strużyna
  • Ciasto z fasoli, bananów i kakao

     Barbara Strużyna
  • Zupa buraczkowa z sorgo

     Barbara Strużyna
  • Zupa dyniowa

     Barbara Strużyna
  • Carbonara

     Barbara Strużyna
  • Sos warzywny z kurczakiem

     Barbara Strużyna
  • Rosół na dwa sposoby

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem: czarna fasola, pieczona papryka....

     Barbara Strużyna
  • Kutia

     Barbara Strużyna
  • Sernik pistacjowy

     Barbara Strużyna
  • Galaretki pomarańczowe

     Barbara Strużyna
  • Keto deser biało-kakaowy

     Barbara Strużyna
  • Jesienna owsianka

     Barbara Strużyna
  • Krupnik z quinoa

     Barbara Strużyna
  • Zupa jagodowa

     Barbara Strużyna
  • Koktajl banan, pomarańcza, borówki

     Barbara Strużyna
  • Piwo z malinami i lodem dobry izotonik na upały

     Barbara Strużyna
  • Shot z imbirem i natką pietruszki

     Barbara Strużyna
  • Łosoś w kolorowym pieprzu z masłem shea

     Barbara Strużyna
  • Chlebek białkowy - keto - vegański

     Barbara Strużyna
  • Czarny ryż z pikantnymi jabłkami

     Barbara Strużyna
  • Jaglanka na bogato

     Barbara Strużyna
  • Cukinia duszona z fasolką

     Barbara Strużyna
  • Niebiańskie latte - Klitoria

     Barbara Strużyna
  • Daktyle z parmezanem

     Barbara Strużyna
  • Ogórki kiszone

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki z lnem i mąką jaglaną

     Barbara Strużyna
  • Sos z maślaków

     Barbara Strużyna
  • Majonez wegański - zawsze wychodzi

     Barbara Strużyna
  • Domowy napój przeciwzapalny

     Barbara Strużyna
  • Truskawki wytrawne z kozią roladą

     Barbara Strużyna
  • Pancakes z niebieską ricottą

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem z batatów i kokosa

     Barbara Strużyna
  • Kakaowe ciasto bananowo - kokosowe

     Barbara Strużyna
  • Karp smażony - ryba

     Barbara Strużyna
  • Dalgona Reishi Coffee

     Barbara Strużyna
  • Ciasto na kruchym spodzie z mascarpone i spiruliną

     Barbara Strużyna
  • Zielone naleśniki KETO

     Barbara Strużyna
  • Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

     Barbara Strużyna
  • Bezglutenowe wegańskie pierogi z kapustą i grzybami

     Barbara Strużyna
  • Lody, bomba witaminowa

     Barbara Strużyna
  • Koktajl: brokuł, pomarańcza, woda kokosowa w proszku

     Barbara Strużyna
  • Jajka faszerowane pieczarkami i awokado

     Barbara Strużyna
  • Ryba pod pierzynką z jarmużu

     Barbara Strużyna
  • Grzyby leśne ze śmietaną

     Barbara Strużyna
  • Letni deser owocowy

     Barbara Strużyna
  • Wegańska czekolada bez cukru

     Barbara Strużyna
  • Chleb na kaszy gryczanej niepalonej

     Barbara Strużyna
  • Koktajl ananasowy z pokrzywą

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z majonezem bez jaj

     Barbara Strużyna
  • Maślany łosoś

     Barbara Strużyna
  • Budyń dla córki, deser kawowy dla mamy

     Barbara Strużyna
  • Tarta z boczkiem i ricottą

     Barbara Strużyna
  • Mięsne leczo

     Barbara Strużyna
  • Zielony sok z kurkumą

     Barbara Strużyna
  • Zupa krem szparagowo - brokułowa

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z selerem marynowanym i orzechami

     Barbara Strużyna
  • Kapusta pekińska z fasolką kidney

     Barbara Strużyna
  • Pizza z mozzarellą, pomidorem, rukolą i Omega Green

     Barbara Strużyna
  • Kawa rozgrzewająca Keto

     Barbara Strużyna
  • Indyk w śliwkach kalifornijskich

     Barbara Strużyna
  • Sok wyciskany z czosnkiem niedźwiedzim

     Barbara Strużyna
  • Surówka z owoców egzotycznych

     Barbara Strużyna
  • Koktajl z trawą jęczmienną

     Barbara Strużyna
  • Herbatka z forsycji z bergamotką

     Barbara Strużyna
  • Kwaśnica postna

     Barbara Strużyna
  • Faszerowane papryki kaszą gryczaną i tofu wędzonym

     Barbara Strużyna
  • Jagodzianki pełne jagód i kruszonki

     Barbara Strużyna
  • Zupa porowo-brokułowa z chipsami z pieczarek

     Barbara Strużyna
  • Grzybowy krem z batatem i pieczonym łososiem

     Barbara Strużyna
  • Sałata z sosem teriyaki

     Barbara Strużyna
  • Gulasz z warzywami

     Barbara Strużyna
  • Beza z serem mascarpone i owocami

     Barbara Strużyna
  • Zupa warzywna brukselka-romanesco

     Barbara Strużyna
  • Kurczak w sosie gorgonzola na razowym makaronie

     Barbara Strużyna
  • Herbatka ze świeżej pokrzywy

     Barbara Strużyna
  • Chlebek kokosowy

     Barbara Strużyna
  • Burak czerwony z pieczoną papryką

     Barbara Strużyna
  • Czarny ryż z kalarepą i kurczakiem

     Barbara Strużyna
  • Mięsne pierożki z mąki orkiszowej

     Barbara Strużyna
  • Wyciskany sok z kiszonych ogórków

     Barbara Strużyna
  • Herbatka dla Kobiet

     Barbara Strużyna
  • Słodki deser truskawkowy bez cukru

     Barbara Strużyna
  • Chłodnik z botwinki

     Barbara Strużyna
  • Bułki keto bez proszku do pieczenia

     Barbara Strużyna
  • Kisiel z gumy guar

     Barbara Strużyna
  • Makaron czarny ryżowy i dyniowy sos

     Barbara Strużyna
  • Wegańska pieczarkowa

     Barbara Strużyna
  • Zupa rybna

     Barbara Strużyna
  • Pieczone korzenne jabłka

     Barbara Strużyna
  • Zupa migdałowa - keto - Mazamorra na Wielkanoc

     Barbara Strużyna
  • Ciasto z jabłkami w cynamonie

     Barbara Strużyna
  • Aksamitny krem kukurydziany

     Barbara Strużyna
  • Śledzie w oleju

     Barbara Strużyna
  • Raw - Spaghetti z cukinii z pysznym sosem

     Barbara Strużyna
  • Babeczki z kremem miodowym

     Barbara Strużyna
  • Fioletowa zupa kalafiorowa pełna antyoksydantów

     Barbara Strużyna
  • Kompot jabłkowy z porzeczkami

     Barbara Strużyna
  • Placki bananowe z mąką z ciecierzycy

     Barbara Strużyna
  • Raw kanapka z lnianym chlebkiem i burakiem

     Barbara Strużyna
  • Zimowa zielona herbata

     Barbara Strużyna
  • Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

     Barbara Strużyna
  • Suflet z kaszą manną

     Barbara Strużyna
  • Niebieska zachwyca - fioletowa rozgrzewa - herbatka z klitorii

     Barbara Strużyna
  • Zapiekanka makaronowa z bakłażanem

     Barbara Strużyna
  • Dalgona coffee z olejem MCT

     Barbara Strużyna
  • Kurczak słodko-kwaśny w miodzie pomarańczowym

     Barbara Strużyna
  • Oczyszczenie i osłona dla jelit

     Barbara Strużyna
  • Shot z czosnkiem niedźwiedzim

     Barbara Strużyna
  • Mus z ananasa i pietruszki bardzo słodki

     Barbara Strużyna
  • Kokosowy deser lodowy z kakaową polewą

     Barbara Strużyna
  • Śledzie pod pierzynką

     Barbara Strużyna
  • Koktajl na opalanie

     Barbara Strużyna
  • Maślaki z mascarpone

     Barbara Strużyna
  • Galaretka z borówek

     Barbara Strużyna
  • Marchewka z cukinią i kaszą jaglaną

     Barbara Strużyna
  • Makowiec

     Barbara Strużyna
  • Kogel mogel

     Barbara Strużyna
  • Kuskus z warzywami i miętą

     Barbara Strużyna
  • Koktajl ananas szpinak avocado

     Barbara Strużyna
  • Butter chicken z konjac

     Barbara Strużyna
  • Tarta truskawkowa

     Barbara Strużyna
  • Amur bio z patelni

     Barbara Strużyna
  • Ogórki z chilli

     Barbara Strużyna
  • Lemoniada ogórkowa

     Barbara Strużyna
  • Mus owocowy z sałatą

     Barbara Strużyna
  • Woda na dzień dobry

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z marynowanym selerem i szynką

     Barbara Strużyna
  • Kutia mocy - wigilijne kule

     Barbara Strużyna
  • Pyszny wegetariański schabowy

     Barbara Strużyna
  • Jaglanka z mlekiem migdałowym i owocami

     Barbara Strużyna
  • Dużo warzyw, mało mięsa

     Barbara Strużyna
  • Korzenna zupa z suszu wigilijnego

     Barbara Strużyna
  • Blue Butterfly Pea Latte

     Barbara Strużyna
  • Kotlety z kani

     Barbara Strużyna
  • Tajska zupa ze świeżym kokosem

     Barbara Strużyna
  • Leczo w słoiku

     Barbara Strużyna
  • Deser z chia i truskawkami

     Barbara Strużyna
  • Panna Cotta

     Barbara Strużyna
  • Sos pieczarkowy z porem na boczku

     Barbara Strużyna
  • Koktajl - jesienna jaglanka

     Barbara Strużyna
  • Zupa tajska z tofu i kurczakiem

     Barbara Strużyna
  • Tiramisu na keto spodzie

     Barbara Strużyna
  • Kotleciki krojone

     Barbara Strużyna
  • Pyszna gryczanka na śniadanie

     Barbara Strużyna
  • Kurczak w cytrusach

     Barbara Strużyna
  • Zupa kurkowa

     Barbara Strużyna
  • Wegańskie gołąbki bezglutenowe w sosie koperkowym

     Barbara Strużyna
  • Dyniowy krem w słoiku

     Barbara Strużyna
  • Lasagne

     Barbara Strużyna
  • Domowy jogurt naturalny

     Barbara Strużyna
  • Guacamole

     Barbara Strużyna
  • Koktajl cytrusy, zielenina i superfoods

     Barbara Strużyna
  • Pierogi kresowe z serem i boczkiem

     Barbara Strużyna
  • Letni koktajl na opalanie

     Barbara Strużyna
  • Owocowe lody mango z nutką bazylji

     Barbara Strużyna
  • Krem buraczkowo-dyniowy z pistacjami

     Barbara Strużyna
  • Zupa czosnkowa

     Barbara Strużyna
  • Napój rozgrzewający

     Barbara Strużyna
  • Sok z dyni z oxymelem na zimę

     Barbara Strużyna
  • Pierniki bezglutenowe

     Barbara Strużyna
  • Zupa brokułowa z białymi warzywami

     Barbara Strużyna
  • Karp w occie jabłkowym

     Barbara Strużyna
  • Maliny-Mleko Migdałowe-Banan

     Barbara Strużyna
  • Frittata z mozzarellą

     Barbara Strużyna
  • Wątróbka z rukolą i sosem malinowym

     Barbara Strużyna
  • Kule mocy na wigilię - kutia

     Barbara Strużyna
  • Naleśniki z mąki żytniej i jaglanej

     Barbara Strużyna
  • Mus czekoladowy keto

     Barbara Strużyna
  • Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe

     Barbara Strużyna
  • Biominkowy keks

     Barbara Strużyna
  • Pulpety w dyniowo - pomidorowym sosie

     Barbara Strużyna
  • Szpinakowy sorbet

     Barbara Strużyna
  • Odżywczy koktajl

     Barbara Strużyna
  • Zmrożone espresso

     Barbara Strużyna
  • Kompot z mrożonych owoców

     Barbara Strużyna
  • Żółty koktaj z awokado

     Barbara Strużyna
  • Szparagi na daktylach pod pancettą i parmezanem

     Barbara Strużyna
  • Kasza jaglana na śniadanie

     Barbara Strużyna
  • Ryż z krewetkami i łubinem

     Barbara Strużyna
  • Kasztanowe racuchy

     Barbara Strużyna
  • Syrop czosnkowy

     Barbara Strużyna
  • Racuchy z mąki kasztanowej

     Barbara Strużyna
  • Ciasto bananowe wegańskie

     Barbara Strużyna
  • Chlebek jaglany

     Barbara Strużyna
  • Krem dynia, batat, pomarańcza

     Barbara Strużyna
  • Barszcz na zakwasie

     Barbara Strużyna
  • Budyń vege raw

     Barbara Strużyna
  • Czarny ryż i prowansalski kurczak

     Barbara Strużyna
  • Czekoladki wegańskie z jagodami

     Barbara Strużyna
  • Smoothie ananas - szpinak - jarmuż

     Barbara Strużyna
  • Szarlotkowa owsianka

     Barbara Strużyna
  • Pianka kolagenowa

     Barbara Strużyna
  • Tort makowo - migdałowy

     Barbara Strużyna
  • Mleczna kanapka z kokosowym miąższem

     Barbara Strużyna
  • Sałatka majonezowa na słodko

     Barbara Strużyna
  • Woda z octem jabłkowym na czczo

     Barbara Strużyna
  • Chleb białkowy

     Barbara Strużyna
  • Racuchy twarogowe z malinami

     Barbara Strużyna
  • Ciasta z  quinoi, rodzynek i migdałów

     Barbara Strużyna
  • Shot antywirusowy

     Barbara Strużyna
  • Sałata z sosem balsamico

     Barbara Strużyna
  • Sałata lodowa z sosem bazyliowym

     Barbara Strużyna
  • Kolorowa sałatka - bukiet kwiatów

     Barbara Strużyna
  • Czosnek niedźwiedzi wyciskany z klementynkami

     Barbara Strużyna
  • Czekoladki niespodzianki

     Barbara Strużyna
  • Wegańska zupa grzybowa

     Barbara Strużyna
  • Zapiekanka makaronowa z tempehem

     Barbara Strużyna
  • Sernik bez sera, wegański, bezglutenowy ale ze smakiem

     Barbara Strużyna
  • Aromatyczny dżem z kumkwata

     Barbara Strużyna
  • Jabłka pod orzechową kruszonką

     Barbara Strużyna
  • Kasztanowa sałatka warzywna

     Barbara Strużyna
  • Owsianka orzechowa

     Barbara Strużyna
  • Kompot z owoców sezonowych

     Barbara Strużyna
  • Sok z winogron i gruszek

     Barbara Strużyna
  • Sałatka z ciecierzycą i brokułami

     Barbara Strużyna
  • Pianka egzotyczna

     Barbara Strużyna
  • Woda smakowa z kawałkami owoców

     Barbara Strużyna
  • Ryba po grecku

     Barbara Strużyna
  • Keto danie w naleśniku

     Barbara Strużyna
  • Rydze w masełku

     Barbara Strużyna
  • Spaghetti wegańskie jak zwykłe

     Barbara Strużyna
  • Lunchbox vege

     Barbara Strużyna
  • A'la chińskie danie z fasolką, grzybami i kurczakiem

     Barbara Strużyna
  • Misz masz grzybowy na patelni

     Barbara Strużyna
  • Deser biało czerwony

     Barbara Strużyna
  • Chlebek bananowy

     Barbara Strużyna
  • Żelki ananasowe bez żelatyny kameleony

     Barbara Strużyna
  • Shot pomarańczowy z marchewką i dynią

     Barbara Strużyna
  • Panna Cotta z mleka migdałowego

     Barbara Strużyna
  • Chleb gryczano - słonecznikowy

     Barbara Strużyna
  • Jagody z cukrem

     Barbara Strużyna
  • Chleb żytni na zakwasie

     Barbara Strużyna
  • Makowiec i sernik w jednym

     Barbara Strużyna
  • Shot z czarnej rzepy

     Barbara Strużyna
  • Sos pomidorowy z krewetkami do makaronu

     Barbara Strużyna
  • Sos paprykowy - Lutenica

     Barbara Strużyna
  • Placuszki ryżowo-kokosowe

     Barbara Strużyna
  • Chleb z orkiszu i sorgo

     Barbara Strużyna
  • Lemoniada -  pyszny starter

     Barbara Strużyna
  • Sajgonki z grzybami mun

     Barbara Strużyna
  • Lody borówka daktyl śmietanka orkiszowa

     Barbara Strużyna
  • Zupa ogórkowa z wyciśniętych ogórków

     Barbara Strużyna
  • Bezglutenowe jasne ciasto bananowe

     Barbara Strużyna
  • Zupa grzybowa z Maitake

     Barbara Strużyna
  • Ryba zapiekana na szpinaku

     Barbara Strużyna
  • Krem buraczkowy

     Barbara Strużyna
  • Błonnik witalny jeszcze przed śniadaniem

     Barbara Strużyna
  • Krem z dyni

     Barbara Strużyna
  • Szarlotkowa wątróbka

     Barbara Strużyna
  • Bakłażany ze szpinakiem i kozim serem zapiekane w pomidorach

     Barbara Strużyna
  • Tradycyjne naleśniki z nadzieniem z sera i żółtka

     Barbara Strużyna
  • Sernik z migdałów, słonecznika i rodzynek

     Barbara Strużyna
  • Deser z fasoli - budyń z owocami

     Barbara Strużyna
  • Kokosowe biszkopciki

     Barbara Strużyna
  • Kremowe lody wegańskie

     Barbara Strużyna
Zobacz więcej przepisów
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Bardzo apetycznie wygląda
13.04.2014, godz. 08:16
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Mmmm pyszna komosa! Uwielbiam :)
05.05.2015, godz. 20:09
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smacznie i kusząco;)
18.11.2016, godz. 09:36
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
17.06.2017, godz. 19:10
Róża01
Róża01 powiedział/a:
świetna propozycja !!!!!!!!
06.07.2017, godz. 10:20
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
19.07.2017, godz. 00:19
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) powiedział/a:
Pyszne, weganskie, zdrowe. W moim stylu
19.01.2018, godz. 08:14
annaeko
annaeko powiedział/a:
Smaczne
18.06.2019, godz. 12:51
Skoter
Skoter powiedział/a:
smczne danie
05.05.2020, godz. 12:50
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszne
27.11.2020, godz. 20:43
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Smacznie i zdrowo
28.02.2022, godz. 11:39
Renixx
Renixx powiedział/a:
Super
05.12.2024, godz. 15:55

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet