Tort makowo - migdałowy
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mak - 2 szklanki
suszone owoce (śliwki, rodzynki, morele, daktyle lub figi) - 1 szklanka
jajka - 5 szt.
skórka z cytryny trochę
rum - 2 łyżki
cukier trzcinowy łyżka
agar lub mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
konfitura lub mus (jagodowy, malinowy lub inny kwaśny) - 1/2 słoika
kuwertura lub gorzka czekolada - 1 opakowanie
mąka kokosowa lub wiórki
olej kokosowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania ciasta podanego, należy doliczyć czas poświęcony na moczenie migdałów i maku.Sposób przygotowania:
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.