Mleczna ryżanka z prażonym jabłuszkiem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mleko / napój roślinny - 2 szklanki
miód - 1 łyżka
jabłka - 3 szt.
cynamon - 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
sól szczypta
syrop klonowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy ze skórki cieniutko, kroimy w kawałki, wrzucamy do rondelka, dodajemy trochę wody (1/2 szklanki) i dusimy do miękkości. Dodajemy przyprawy słodzidło (jeśli jest taka potrzeba) i mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.