Krem z kalafiora z mango makaronem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pietruszka - 1/2 szt.
seler - mały - kawałek
ziemniak - 4 szt.
wywar warzywny lub rosół - 2 litra
woda - 1 litr
papryczka Bird's eye - 1 szt.
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
czosnek - 3 ząbki
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
łodygi kopru i/lub natki pietruszki - 1/2 pęku
mango - 1 szt.
pestki dyni - 6 łyżek
guma guar - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.