Sałatka z wegańskim boczkiem - tempehem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, soja, cytrusy
Składniki:
olej do pizzy z chilli - 2 łyżki
olej do gotowania i smażenia - 1 łyżka
sałata różne rodzaje (lodowa, roszponka, rukola, rzymska, masłowa) - 4 garści
mango ataulfo - 1 szt.
pomidory cherry - 6 szt.
awokado - 1 szt.
cebula czerowna - mała - 1 szt.
papryka czerwona - 1/4 szt.
woda - 3 łyżki
miód - 1 łyżka
oliwa lub olej do sałatek - 3 łyżki
sok z cytryny lub ocet owocowy - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
do posypania:
słonecznik - 2 garści
Sposób przygotowania:
Paprykę kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Mango obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach wokół pestki. Pomidorki przekrajamy na pół lub w ćwiartki. Wszystkie rzeczy wykładamy na sałatę.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.