Sałatka z groszkiem i tuńczykiem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
groszek zielony mrożony - 450 g
ogórek - 1 szt.
koper świeży, posiekany - 1 łyżka
tuńczyk w oleju - 120 g
Dressing:
olej do sałatek lub oliwa - 5 łyżek
sok z cytryny - 1 łyżka
koperek świeży posiekany - 1 łyżka
mięta posiekanych kilka listków
cukier - szczypta
sól - szczypta
pieprz - szczypta
Dodatkowe informacje:
Zamiast groszku do tej sałatki możemy użyć młody bób. Bób gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną cukru, do momentu gdy stanie się lekko siny.Następnie obieramy go ze skórki, gdy lekko przestygnie i taki dodajemy do sałatki.
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.