Aromatyczna galaretka z czarnej porzeczki
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: mięso
Składniki:
cukier trzcinowy brązowy / ksylitol - 4 łyżeczki
żelatyna w listkach - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
Uwielbiam zapach czarnej porzeczki zwłaszcza, gdy ją gotuję. Aromat wypełnia cały dom, jest niezwykle intensywny.Gdy robimy galaretkę warto spróbować sok z której będzie wykonana. Dobrze, aby płyn był mocny w smaku np. kwaśny bo zmiana skupienia łagodzi smak końcowy.
Do czasu przygotowania należy dodać czas czyszczenia porzeczek i czas ścinania galaretki. Żelatyna ekologiczna w listach jest bardzo delikatna w smaku i skuteczna.
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.