Grzybowy krem z batatem i pieczonym łososiem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, soja, grzyby, drób, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
pieczarki - 250 g
grzyby suszone - 20 g
rosół lub wywar - 1 litr
marchew czerwona lub fioletowa - 3-4 szt.
ocet balsamiczny - 1 łyżka
sos teriyaki - do smaku
sól - 1 łyżeczka
kurkuma z pieprzem - 1/4 łyżeczki
papryka słodka - 1/4 łyżeczki
płatki chili - 1/4 łyżeczki
łosoś - upieczony - po kawałku - kawałek
słonecznik - 6 łyżek
olej - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.