Grzybowy krem z batatem i pieczonym łososiem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Składniki:
pieczarki - 250 g
grzyby suszone - 20 g
rosół lub wywar - 1
marchew czerwona lub fioletowa - 3 - 4 szt.
ocet balsamiczny - 1 łyżka
sos teriyaki
sól - 1 łyżeczka
kurkuma z pieprzem - 1/4 łyżeczki
papryka słodka - 1/4 łyżeczki
płatki chilli - 1/4 łyżeczki
łosoś - upieczony - po kawałku kawałek
słonecznik - 6 łyżek
olej - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Do zupy pasuje upieczony łosoś lub pstrąg. Mi właściwie został łosoś z obiadu. Bardzo odpowiadało mi takie połączenie smaków grzyby i ryba.Sposób przygotowania:
Łososia kroimy na małe kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.