Dyniowy krem w słoiku
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
bataty - 3 szt.
marchew - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - mały kawałek
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
jabłko - 1 szt.
papryka czerwona - 2 szt.
rozmaryn gałązka - 1 szt.
kurkuma - 1/2 łyżeczki
papryka ostra - 1/2 łyżeczki
liść laurowy - 2-3 szt.
ziele angielskie - 2=3 szt.
pieprz, sól do smaku
imbir kłącze - 1 cm
olej lub oliwa - 2 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.