Bakłażan w sosie pomidorowym z kasztanami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
cebula duża - 1 szt.
por - 20 cm
papryka czerwona - 1 szt.
kasztany jadalne - 2 opakowania
passata - 500 ml
oregano - 1 łyżeczka
kurkuma - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/3 łyżeczki
cynamon - 1/3 łyżeczki
olej do gotowania i smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzewamy olej i wysypujemy cebulę i pora, lekko solimy, dusimy do ich miękkości, dodajemy czosnek (2 ząbki), dusimy jeszcze dwie minuty. Następnie dodajemy passate i przyprawy, dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy chwilę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.