Flaczki z boczniaków
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 2 szt.
seler mały kawałek
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
passata (pomidorowa) - 3 łyżki
musztarda - 1 łyżka
sos sojowy - 2 łyżki
natka pietruszki - 1/2 pęku
olej do smażenia - 3-4 łyżki
liść laurowy - 2-3 szt.
ziele angielskie ziarna kilka
papryka ostra - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
proszek z ususzonych zmielonych grzybów - 1 - 2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.