Bazyliowe spaghetti raw
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
sos:
orzechy włoskie - 1 szklanka
awokado dojrzałe - 1 szt.
bazylia listki z dwóch krzaczków
czosnek - 4 ząbki
mikrolistki z groszku czerpanego trochę
mikrolistki słonecznika trochę
sok z cytryny - 3 łyżki
sól z ziołami do smaku
bazylia suszona - 1/2 łyżeczki
pomidorki cherry - 6 szt.
pomidory suszone z oliwy - 2 szt.
do dekoracji:
słonecznik - 2 łyżeczki
olej z czarnuszki lub inny kilka kropel
pomidory suszone z oliwy - 4 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.