Ciasto kakaowo-śliwkowe
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, kakao, orkisz
Składniki:
jaja - 4 szt.
olej do gotowania i smażenia - 1/2 szklanki
cukier puder trzcinowy - 4 łyżki
czekolada w proszku - 4 łyżki
proszek do pieczenia (płaska) - 1 łyżeczka
wanilia w proszku - 1/2 łyżeczki
śliwki (lepiej więcej niż mniej) ok - 1/2 kg
sól szczypta
tłuszcz do wysmarowania blaszki
mąka orkiszowa do wysypania blaszki - 1 łyżka
czekolada w proszku i cukier puder do posypania ciasta trochę
Dodatkowe informacje:
Przepisy ze śliwkami znajdziesz poniżej: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/filtrowane/eco-produkty/a/254104Sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy, ja przesiałam również cukier puder trzcinowy, bo był zbrylony.
Blaszkę (u mnie okrągła z dziurką w środku) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
Piekarnik rozgrzewamy (góra/dół) do 180 - 190 stopni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.