Zupa krem pietruszkowo - selerowa
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: drób
Składniki:
seler kawałek - 100 g
cebula - 1 szt.
ziemniaki duże - 2 szt.
sól - 1 łyżeczka
pieprz świeżo mielony - trochę
czosnek - 2 ząbki
woda - 1/2 litra
natka pietruszki - 1/2 pęku
por zielona część - 10 cm
papryczka Bird'eye - 1 szt.
imbir kłącze - 1 cm
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy cebulkę, lekko ją solimy i dusimy, następnie wsypujemy pietruszkę, dusimy, seler, dusimy, ziemniaki dusimy. Lekko jeszcze raz solimy i pieprzymy.
jedną papryczkę, ząbek czosnku, ziele angielskie, liść laurowy, kłącze imbiru i pół pęczka natki pietruszki (mogą być same łodyżki bez listków), pora. Wszystko gotujemy ok. 10 minut.
Na patelni prażymy słonecznik.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.