Kompot z mrożonych owoców
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
imbir - cienkie 2-3 plasterki
słodkie owoce takie jak winogrona - 4 garści
miód (stewia, erytrytol, ksylitol) - opcjonalnie do posłodzenia
Dodatkowe informacje:
Jeśli nie mamy świeżych słodkich owoców możemy dodać rodzynki, proszek lub płatki daktylowe. Może się okazać, że nie trzeba słodzić wcale. Stewia nadaje taki trochę mdły posmak, a erytrytol i ksylitol zimny. Ale jeśli ktoś lubi słodkości, a nie chce kalorii to jest dobre rozwiązanie. Ja najbardziej lubię miód.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.