Zupa buraczkowa
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
bulion warzywny lub rosół ok. - 1 litr
fasolka czerwona Kidney - puszka - - 400 g
cytryna - sok z - 1/2 szt.
miód lub inny słodzik - 1 łyżeczka
sól - do smaku
płatki migdałowe lub słonecznik - 4 łyżki
szczypiorek poszatkowany - 4 łyżeczki
opcjonalnie:
śmietana (słodka lub kwaśna) - 4 łyżki
Dodatkowe informacje:
W moim domu mam zażartych zwolenników zupy gdzie składniki pływają osobno i tych którzy wolą zupę krem. Prawie każda zupa w połowie jest zmiksowana.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.