Potrawka z bambusa i cukinii
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
cukinia mała - 3 szt.
kalarepa - 1 szt.
mango - 1/2-1 szt.
pędy bambusa słoik (380 g) - 1 słoik
sok z pomarańczy (opcjonalnie) - 1 szt.
płatki kasztanowe - 1/2 szklanki
pieprz do smaku
sos sojowy tamari - 3 - 4 łyżki
kurkuma kłącze małe - 1 szt.
olej do gotowania i smażenia / masło klarowane ghee - 2-3 łyżki
Dodatki
kiełki (np. sojowe) trochę
Sposób przygotowania:
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.